Kolumbie 450 g Čerstvě pražená káva, 100 % Arabica
Med, karamel, vanilka
Z těchto zrn druhu Arabica je po upražení cítit sladkost medu. Dominantní je pak vůně karamelu, nádech vanilky a patrné jsou také citrusy s některými květinovým tóny s lehkým náznakem chuti grepu. Celkový dojem nám dává vyvážený, čistý šálek kávy svěží, spíše sladké, méně hořké chuti.
Typ kávy: zrnková
599 Kč s DPH
Další varianty
Kolumbijská káva z oblasti Cauca pěstovaná většinou na malých pozemcích rodinných farem o rozloze do 1 ha plochy, shromažďovaná ve zpracovatelských závodech dodržující protokoly a standardy kvality Národní federace pěstitelů kávy je velmi oblíbená pro svou čistou, lahodnou, příjemně nasládlou chuť s výraznější aciditou a vynikajícím středně plným tělem. Z těchto praných zrn druhu Arabica je po upražení cítit tamarind a sladkost medu. Dominantní je pak vůně karamelu, nádech vanilky a patrné jsou také citrusy s některými květinovým tóny s lehkým náznakem chuti grepu. Celkový dojem nám dává vyvážený, čistý šálek kávy svěží, spíše sladké, méně hořké chuti.
Země původu: Kolumbie
Region: Cauca
Oblast: Popayan
Plantáž: Trilladora Villegas y Cla
Odrůda: Castillo, Caturra, Colombia
Zpracování: Mokrou cestou
Výškový rozsah: 1750-2100 m.n.m.
Teplota: 13-25°C
Souhrn srážek: 2170 ml
Klasifikace: Excelso
Popayan, hlavní město oblasti Cauca, je známé také jako bílé město. Tento přívlastek získalo díky jedinečné architektuře koloniálního období. Z etnického hlediska je to oblast kontrastů, pramenící z přítomnosti domorodých skupin Guambiano, Yanacona, Coconucos a dalších, které do oblasti přivezli Španělé z Afriky na práci v místních dolech.
Celá oblast se nachází na jihozápadě Kolumbie. Pozoruhodná krajina s jezery, horskými prameny a vodopády kolem sopky Puracé leží na úpatí západního pohoří Kolumbijského masivu. Sopky a hory v okolí jsou nejen důvodem specifických vlastností půdy složené z vulkanického popela s vysokou koncentrací síry, která je s největší pravděpodobností příčinou zvláštního karamelového aromatu a nižšího obsahu látek zatěžujících lidský organismus, ale také vytvářejí účinnou ochranu proti větru a tím prostředí s příznivými podmínkami pro pěstování kávy.
Plantáže leží nedaleko rovníku, kde se každoročně opakuje cyklus místního klimatu doprovázené nízkými nočními teplotami, které jsou dané relativně vysokou nadmořskou výškou. Toto klima zpomaluje proces zrání plodů kávovníku a dodává tak větší podíl kyselin stejně tak jako ojedinělých sladkých tónů v chuti, společně vytvářejících harmonii, která z této kávy dělá opravdovou lahůdku. Pravidelné období intenzivních dešťů přichází v druhé polovině roku po období sucha, které končí v srpnu až září. Příchod deště pozitivně ovlivňuje keře v květu, což vede ke kvalitnější sklizni v první polovině následujícího roku.