El Salvador 1000 g Čerstvě pražená káva, 100 % Arabica
peckoviny, hořká čokoláda, jablka
Tato suchou cestou zpracovávaná káva má v chuti tóny peckovin, hořké čokolády a jablka. Finca Montecristo o rozloze 130 hektarů leží v nadmořské výšce 1 400 metrů nad mořem, kávovníky jsou pěstovány ve stínu a půda je vulkanická, bohatá na živiny.
Typ kávy: zrnková
1 329 Kč s DPH
Další varianty
Tato suchou cestou zpracovávaná káva má v chuti tóny peckovin, hořké čokolády a jablka. Finca Montecristo o rozloze 130 hektarů leží v nadmořské výšce 1 400 metrů nad mořem, kávovníky jsou pěstovány ve stínu a půda je vulkanická, bohatá na živiny.
Země původu: El Salvador
Region: La Libertad
Oblast: Tepecoyo
Plantáž: Finca montecristo
Majitel plantáže: OaT Servicios Profesionales S.A. de C.V.
Odrůda: Bourbon , pacamara, parainema, Pacas, Cuzcatleco, San Pacho
Zpracování: Suchou cestou
Výškový rozsah: 1400 m.n.m.
Klasifikace: SHB EP
Finca Montecristo o rozloze 130 hektarů leží v nadmořské výšce 1 400 metrů. Tato suchou cestou zpracovávaná káva má v chuti tóny peckovin, hořké čokolády a jablka. Kávovníky jsou pěstovány ve stínu. Půda je vulkanická, bohatá na živiny. Zralé červené třešně jsou selektivně ručně sbírány a zpracovávány na farmě. Celé plody se kladou v tenkých vrstvách na vyvýšená síta a suší na slunci včetně dužiny. Pracovníci je často přehrabují, aby zajistili rovnoměrné schnutí.
Nenechte se zmást malou velikostí Salvadoru. Kdysi byla 4. největším producentem kávy na světě a nadále se zde pěstuje káva vysoce kvalitní. Země je známá pěstováním hlavně kávy Arabica odrůdy Bourbon a Pacamara. Ve skutečnosti dvě oblíbené, často vysoce hodnocené odrůdy Pacas a Pacamara pocházejí ze Salvadoru.
Na rozdíl od jiných zemí, kde výroba speciální kávy vyžadovala velké množství dodatečných investic a školení, má El Salvador již širokou a kvalifikovanou pracovní sílu pro výběrovou kávu. Farmářské tradice jsou hluboké a mnoho salvadorských farmářů je extrémně zapálených pro produkci kávy a neustále se snaží zlepšovat svou úrodu. El Salvador má optimální podmínky pro zpracování kávy. Prodloužené období sucha obvykle nastává během období sklizně, což usnadňuje sušení kávy na slunci.
Přestože množství v zemi vyprodukované kávy již více než dvě desetiletí klesá, přístup k produkci kávy se posunul z objemu na kvalitu. Po celé zemi nyní působí nová generace výrobců kávy s novou vizí a přístupem k produkci z nichž mnozí experimentují se zpracováním a odrůdami.