Doprava zdarma! Za doručení takto exkluzivní kávy neúčtujeme ani korunu navíc.
Nasládlá - Nugát - Pražené madle
Honduras je malý, ale významný producent kávy. Může se chlubit největší produkcí kávy na počet obyvatel na světě. Vysoké nadmořské výšky v kombinaci s dostatečnými srážkami a ideálními teplotami vytvářejí nejlepší mikroklima pro pěstování těch nejsladších plodů.
Zrnková
Vysoká nadmořská výška, vulkanické podloží, mírné klima a pravidelné období sucha v období od prosince do března, kdy probíhá ruční sklizeň plodů, dodává šálek kávy mírně nasládlou chuť s nízkou kyselostí, čistým středně silným nugátovým tělem s vůní po marcipánu patrným jablka a mandlí.
Pověst pěstitele kvalitní kávy, která dnes Honduras předchází, je dána skloubením zemědělské, ekologické a kulturní charakteristiky plodiny jako takové a její úpravou během zpracování. Příchod německých přistěhovalců do této oblasti během 20. století a propojení naprosto odlišných kultur daly vzniknout úžasné zemědělské ekologické kvalitě.
Existuje několik verzí, jak se pěstování kávy dostalo do této oblasti. Podle dokumentů německého historika Hermana Baucha to bylo v roce 1868. Studie však ukazují, že vše začalo během liberální reformy v letech 1876-1880, v době, kdy vzrostla podpora rozvoje pěstování kávy jako zemědělské plodiny. Přestože existují formální registry farem produkujících kávu od roku 1937-1938, k jejich celkové modernizaci docházelo až začátkem 70. let, tedy s příchodem německých rodin
Dnes je káva jednou z nejcennějších komodit. Stala se součástí historie a dědictví patřící k základním kořenům místních obyvatel a CAFESCOR je lídrem v produkci certifikované kávy v Hondurasu a pomáhá členským farmářům produkovat vysoce kvalitní kávu a získávat udržitelné příjmy. Farmy se nacházejí v nadmořské výšce 1 200 až 1 700 metrů nad mořem. Vysoké nadmořské výšky v kombinaci s dostatečnými srážkami a ideálními teplotami vytvářejí nejlepší mikroklima pro pěstování těch nejsladších plodů. Káva je selektivně ručně vybírána a dodávána do zpracovatelského závodu CAFESCOR, kde se třešně vizuálně třídí a zbavují slupek. Káva se fermentuje, promyje se v čisté vodě a položí se na terasy k předsušení. Během předsušení pracovníci kávu kontrolují a odstraňují poškozená zrna. Potom už se dosuší v mechanické sušárně, která jí pomalu vysuší na 12% vlhkost. Proces dosušení trvá přibližně 33 až 35 hodin. Následně je skladována v prostoru s řízenou teplotou, dokud není připravena k exportu. Honduras je malý, ale významný producent kávy. Může se chlubit největší produkcí kávy na počet obyvatel na světě. Počínaje rokem 2017 se Honduras začal umisťovat na třetím místě v celosvětovém objemu produkce Arabiky. O tento post se dělí s Etiopií - zemí 10krát větší než Honduras. Honduras má takové vše, co potřebuje, aby se stal předním producentem speciální kávy. Má správné podmínky pro pěstování, jako hojnost úrodné půdy, vysoké nadmořské výšky (téměř všechny farmy jsou ve více než 1000 metrech nad mořem) a různá mikroklimata. Když začátkem roku 2000 se začal více zaměřovat na kvalitu, zlepšila se iInfrastruktura nabízející lepší mechanické sušárny s větším počtem solárních sušáren a centralizované zpracování mokrou cestou. Probíhající školení pro zajištění kontroly kvality (oddělování šarží podle kvality, školy cuppingu atd.) výrazně přispěla ke vzestupu počtu exportérů zaměřených na kávové speciality a zvýšila objemy certifikovaných káv. Tím posílilo hnutí pracující na tom, aby se z honduraské kávy stala jedna z těch, která si zaslouží pozornost. Však teprve v posledních letech dosáhla produkce kávy v Hondurasu úrovně kvality srovnatelné s jinými středoamerickými zeměmi. V roce 2017 honduraské kávy v Cup of Excellence získaly nejvyšší cenu, která kdy byla zaplacena za kávu Cup of Excellence v jakékoli zemi: 124,50 USD za libru (přibližně 56,50 USD za kg).
Naše káva je výsledkem poctivé práce, od výběru těch nejkvalitnějších zrn až po precizní pražení. Podporujeme farmáře, kteří kávu pěstují eticky a udržitelně, což zajišťuje nejen špičkovou kvalitu, ale i férové podmínky pro pěstitele. Navíc pražíme v malých dávkách, abychom zaručili dokonalou čerstvost a chuť.
Kvalitu naší kávy potvrzují nejen letité zkušenosti a úspěchy majitele (diplomovaný kávový expert a úspěchy na mistrovství světa v pražení kávy a při soutěžích v degustaci), které když někdo svou práci dělá rád a dobře se z pravidla dříve či později dostaví, ale také spokojenost našich zákazníků. Každé zrnko pečlivě vybíráme na přímo a dbáme na maximální péči během pražení, aby výsledný šálek byl vždy perfektní.
Rádi se s vámi podělíme o tipy a triky, jak si kávu připravit. Na našem webu i při návštěvě pražírny najdete spoustu užitečných informací o přípravě, skladování i samotném procesu pražení. Navíc vás rádi naučíme, jak si svou kávu vychutnat co nejlépe.
Naše 100% arabica není slabá, ale jemná. Silná káva nemusí být hořká a těžká – správně pražená arabica má bohatou chuť, přirozenou sladkost a výraznou vůni. Pokud máte rádi výraznější chuť, doporučíme vám různé způsoby přípravy, které vás určitě potěší.
Každá naše káva má svůj příběh – od výběru zrn na plantážích až po individuální pražení s maximální péčí. Navíc jsme jediná česká pražírna, jejíž majitel reprezentoval ČR na mistrovství světa v pražení kávy. Nejde nám jen o prodej, ale o vytváření zážitků, budování komunity a sdílení lásky ke kávě.
TH KAFFEE s.r.o.
Lidická tř. 971/129, České Budějovice 7, 370 01 České Budějovice
IČO: 28097211, DIČ: CZ28097211
Tyto webové stránky využívají soubory cookies za účelem poskytování kvalitních služeb, analýzy návštěvností a cílení reklamy. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
Vytvořila WEBRYBA.CZ
Ke kávě jsou dobré sušenky!
Používáme cookies k optimalizaci našich webových
stránek a našich služeb.