Košík
0 Kč
 

Honduras 450 g Čerstvě pražená káva, 100 % Arabica

Nasládlá, nugát, pražené madle

Honduras je malý, ale významný producent kávy. Může se chlubit největší produkcí kávy na počet obyvatel na světě. Vysoké nadmořské výšky v kombinaci s dostatečnými srážkami a ideálními teplotami vytvářejí nejlepší mikroklima pro pěstování těch nejsladších plodů.

Typ kávy: zrnková

skladem
 
 

599 Kč s DPH

 

Další varianty

Honduras 200 g
319 Kč
 
 
 
Honduras 1000 g
1 229 Kč
 
 
 
 
 

Vysoká nadmořská výška, vulkanické podloží, mírné klima a pravidelné období sucha v období od prosince do března, kdy probíhá ruční sklizeň plodů, dodává šálku kávy mírné nasládlou chuť s nízkou kyselostí, čistým středně silným nugátovým tělem s vůní po marcipánu a dlouho přetrvávající dochutí s patrným nádechem čokolády s tóny jablka a mandlí. 

Země původu: Honduras
Oblast: Copan, Ocotepeque, Lempira
Zpracování: mokrou cestou
Plantáž: Cafescor
Odrůda: Bourbon Caturra, Caturra, IHCAFE 90, Lempira, Parainema
Nadmořská výška: 1200-1700 m.n.m.
Klasifikace: SHG-EP
Souhrn srážek: 1700-2200 mm/rok
Teplota: 16-20°C

Pověst pěstitele kvalitní kávy, která dnes Honduras předchází, je dána skloubením zemědělské, ekologické a kulturní charakteristiky plodiny jako takové a její úpravou během zpracování. Příchod německých přistěhovalců do této oblasti během 20. století a propojení naprosto odlišných kultur daly vzniknout úžasné zemědělské ekologické kvalitě.

Existuje několik verzí, jak se pěstování kávy dostalo do této oblasti. Podle dokumentů německého historika Hermana Baucha to bylo v roce 1868. Studie však ukazují, že vše začalo během liberální reformy v letech 1876-1880, v době, kdy vzrostla podpora rozvoje pěstování kávy jako zemědělské plodiny. Přestože existují formální registry farem produkujících kávu od roku 1937-1938, k jejich celkové modernizaci docházelo až počátkem 70. let, tedy s příchodem německých rodin

Dnes je káva jednou z nejcennějších komodit. Stala se součástí historie a dědictví patřící k základním kořenům místních obyvatel a CAFESCOR je lídrem v produkci certifikované kávy v Hondurasu a pomáhá členským farmářům produkovat vysoce kvalitní kávu a získávat udržitelné příjmy. Farmy se nacházejí v nadmořské výšce 1 200 až 1 700 metrů nad mořem. Vysoké nadmořské výšky v kombinaci s dostatečnými srážkami a ideálními teplotami vytvářejí nejlepší mikroklima pro pěstování těch nejsladších plodů. Káva je selektivně ručně vybírána a dodávána do zpracovatelského závodu CAFESCOR, kde se třešně vizuálně třídí a zbavují slupek. Káva se fermentuje, promyje se v čisté vodě a položí se na terasy k předsušení. Během předsušení pracovníci kávu kontrolují a odstraňují poškozená zrna. Poté už se dosuší v mechanické sušárně, která jí pomalu vysuší na 12% vlhkost. Proces dosušení trvá přibližně 33 až 35 hodin. Následně je skladována v prostoru s řízenou teplotou, dokud není připravena k exportu. Honduras je malý, ale významný producent kávy. Může se chlubit největší produkcí kávy na počet obyvatel na světě. Počínaje rokem 2017 se Honduras začal umisťovat na třetím místě v celosvětovém objemu produkce Arabiky. O tento post se dělí s Etiopií – zemí 10krát větší než Honduras. Honduras má také vše, co potřebuje, aby se stal předním producentem speciální kávy. Má správné podmínky pro pěstování, jako hojnost úrodné půdy, vysoké nadmořské výšky (téměř všechny farmy jsou ve více než 1000 metrech nad mořem) a různá mikroklimata. Když počátkem roku 2000 se začal více zaměřovat na kvalitu, zlepšila se iInfrastruktura nabízející lepší mechanické sušárny s větším počtem solárních sušáren a centralizované zpracování mokrou cestou. Probíhající školení pro zajištění kontroly kvality (oddělování šarží podle kvality, školy cuppingu atd.) výrazně přispěla k vzestupu počtu exportérů zaměřených na kávové speciality a zvýšila objemy certifikovaných káv. Tím posílilo hnutí pracující na tom, aby se z honduraské kávy stala jedna z těch, které si zaslouží pozornost. Však teprve v posledních letech dosáhla produkce kávy v Hondurasu úrovně kvality srovnatelné s jinými středoamerickými zeměmi. V roce 2017 honduraské kávy v Cup of Excellence získaly nejvyšší cenu, která kdy byla zaplacena za kávu Cup of Excellence v jakékoli zemi: 124,50 USD za libru (přibližně 56,50 USD za kg).

 
Honduras 450 g
 
 
 

Další produktyVýběrová káva, 100 % Arabica

Garance

Garance vaší spokojenosti s naší kávou

jinak nabízíme naši bezpodmínečnou garanci vrácení peněz.

Více
sklademEtiopie 450 g

Etiopie 450 g

Pestrá, středně plná, svěží, mléčná čokoláda 

629 Kč

 
sklademIntenso 450 g

Intenso 450 g

Plná, vyvážená, lahodná 

569 Kč

 
sklademBrazílie 450 g

Brazílie 450 g

Aromatická, lískový oříšek, nugát 

499 Kč

 
sklademEl Salvador 450 g

El Salvador 450 g

peckoviny, hořká čokoláda, jablka 

639 Kč

 
 
 
Garance

Garance vaší spokojenosti s naší kávou

jinak nabízíme naši bezpodmínečnou garanci vrácení peněz.

  • Garance se nevstahuje na dárkové balení kávy a na jutové pytle
  • Garance platí na maximální množství jednoho balení 200 g kávy
  • Garance se nevztahuje na poštovné

TH KAFFEE s.r.o.
Lidická tř. 971/129, České Budějovice 7, 370 01 České Budějovice
IČO: 28097211, DIČ: CZ28097211 Společnost zapsána do obchodního rejstříku pod spisovou značkou C 17072 vedená u Krajského soudu v Českých Budějovicích Copyright © 2019

Vytvořila WEBRYBA.CZ